Izjava o varovanju
podatkov

 

Izjava o varovanju podatkov

 

Uvod

1. Odgovorno mesto in naslov

2. Kaj so osebni podatki

3. Kako vaše podatke uporabljamo

4. Privolitev, pravica do preklica in/ali nasprotovanja

5. Spremembe teh informacij o varovanju podatkov

 

Uvod

 

Zaščita zasebne sfere in osebnostnih pravic naših strank ob obisku naše spletne strani je bistvenega pomena za zaupanja vredno koriščenje naših ponudb. Ko obiščete www.frankstahl.si, so v manjši meri pridobljeni in uporabljeni osebni podatki. S temi informacijami o varovanju podatkov želimo poudariti in obrazložiti naše zavzemanje za varno in zaupanja vredno ravnanje s temi podatki in kako te osebne podatke naših strank uporabljamo. Upoštevamo najstrožje določbe veljavne zakonodaje o varovanju podatkov. Posebno pozornost namenjamo varnosti in zaupnosti vaših podatkov. Zaradi tega Frankstahl informacij o strankah načeloma ne prodaja, niti jih ne oddaja. Vaši osebni podatki bodo posredovani le v nujnih poslovnih primerih na z naše strani pooblaščene pravne osebe (npr. ponudnike plačilnih storitev za spletno plačilo, kreditno zavarovanje), če je to potrebno za izpolnitev tozadevne storitve. Le-ti so pogodbeno zavezani, da te podatke obravnavajo zaupno in jih uporabljajo le v okvirih naših pooblastitev.

V okviru predložene izjave o varovanju podatkov vas želimo obvestiti o ravnanju z vašimi podatki na www.frankstahl.si.

 

1. Odgovorno mesto in naslov

V primeru, da imate vprašanja v zvezi z varovanjem podatkov ali želite uveljavljati pravice ali zahtevke v zvezi z osebnimi podatki, se obrnite na:

FRANKSTAHL d.o.o.

Kolodvorska cesta 4

SI-4000 Kranj

Tel: +386 1 546 66 27

Email: thesteel@frankstahl.si

 

2. Kaj so osebni podatki

Osebni podatki so informacije, ki se nanašajo na vas. Sem spadajo na primer podatki kot je ime, naslov, elektronski naslov in telefonska številka. Poleg tega morate ob obisku naše strani zaradi tehničnih razlogov navesti dodatne podatke, kot npr. IP-naslov, ki ga vašemu računalniku za povezovanje dodeli vaš ponudniku internetnih storitev ali informacije o spletni strani iz katere ste naložili našo ponudbo ali o spletnem brskalniku, ki ste ga uporabili (tehnični podatki ). Ti tehnični podatki so lahko v posameznih primerih osebni podatki. Praviloma pa te tehnične podatke uporabimo samo v kolikor so ti zaradi tehničnih razlogov potrebni za delovanje in zaščito naše spletne strani pred vdori ter zlorabami in so za statistične namene anonimni ali v obliki psevdonimov.

 

3. Kako vaše podatke uporabljamo

Vaše podatke, ki jih potrebujemo za to, da vam lahko ponudimo izdelke in storitve, ki jih želite, uporabljamo v skladu s trenutno uporabnimi zakonskimi določbami in navodili za varovanje podatkov. S tem povezano obdelavo vaših podatkov izvajamo samo z vašo odobritvijo, podatke pa uporabljamo v anonimni ali psevdonimni obliki.

Za obdelavo ponudb/naročil, potrebujemo naslednje podatke:

 • Ime/priimek oz. ime podjetja vklj. z davčno številko
 • Naslov za izstavitev računa
 • Naslov za dostavo vklj. s podrobnostmi o časih dostave, možnostih dostave itd.
 • Datum rojstva
 • Telefonska številka za zagotovitev izvedbe dostave
 • Elektronski naslov

Ko obiščete stran www.frankstahl.sise zaradi tehničnih razlogov v dnevniške datoteke standardno shrani:

 • IP-naslov uporabnika računa
 • Spletna stran, iz katere nas obiščete (napotna stran)
 • Spletna stran, ki jo obiščete opri nas
 • Datum in čas obiska
 • Vrsta in nastavitev brskalnika (npr.: jezik)
 • Operacijski sistem

Ti podatki so zaradi tehnični ukrepov za zaščito sistema za obdelavo podatkov pred nedovoljenimi dostopi shranjeni 7 dni.

Stalno posodobljene in preizkušene tehnične ter organizacijske ukrepe vzdržujemo za zagotavljanje varstva podatkov, še posebej za zaščito vaših podatkov pred nevarnostmi med prenosom podatkov in za seznanitev tretjih oseb.

 • Psevdonimni uporabniški profili: V okviru zakonskih določb lahko za namen oglaševanja, tržnih raziskav in za ustrezno delovanje naših storitev ustvarjamo in analiziramo psevdonime, vendar samo dokler ne uporabite zakonske pravice do tega, da lahko kadarkoli nasprotujete uporabi vaših podatkov (napotke glede pravice do ugovora najdete spodaj in v naslednjih poglavjih).
 • Uporaba piškotkov: Na naši spletni strani uporabljamo tako imenovane piškotke. Piškotki so tekstovne datoteke, ki nam omogočajo, da vam zagotovimo udoben obisk naše strani. K tem spadajo npr. predhodne nastavitve za predstavitev naše spletne strani ali za funkcije nakupovalne košarice. Ti piškotki so začasno shranjeni na vašem računalniku in so na naš strežnik posredovani samo, če obiščete našo stran. Uporabljamo pretežno "sejne piškotke", ki niso shranjeni na vaš trdi disk in so izbrisani ko zaprete brskalnik ali dolgo časa niste aktivni. Stalen piškotek bo shranjen izključno za tržišče, ki ga izberete vi. Piškotke, ki so shranjeni na vašem računalniku, si lahko ogledate in jih zbrišete ter z nastavitvami vašega spletnega brskalnika nadzirate njihovo splošno uporabo. Podrobne informacije o tem boste našli pri proizvajalcu ali v pomožni funkciji vašega spletnega brskalnika. Če piškotkov ne dovolite upoštevajte, da je delovanje www.frankstahl.siomejeno ali ni možno.
 • Piškotki tretjih strank: Prek oglaševalskih partnerjev ali oglaševalskih omrežij se premikami na druge spletne strani. Ti oglaševalski partnerji uporabljajo tako imenovane piškotke tretjih strank, ki so aktivirani ob obisku www.frankstahl.siin odčitani samo s strani določenega oglaševalskega partnerja. Ti piškotki tretjih strank služijo merjenju uspešnosti in obračunavanju uporabljenih oglaševalskih ukrepov med oglaševalskim partnerjem in nami. Ob tem niso shranjeni osebni podatki ampak so zbrani samo oglaševalski ukrepi, ki jih vklopi oglaševalski partner ob priklicu strani www.frankstahl.si. Piškotki tretje stranke so začasno shranjeni piškotki, ki so po zadnjem pozivu v vašem brskalniku shranjeni največ 540 dni in so nato samodejno razveljavljeni. Piškotke, ki so shranjeni na vašem računalniku, si lahko ogledate in jih zbrišete ter z nastavitvami vašega spletnega brskalnika nadzirate njihovo splošno uporabo. Podrobne informacije o tem boste našli pri proizvajalcu ali v pomožni funkciji vašega spletnega brskalnika. Če piškotkov ne dovolite upoštevajte, da je delovanje www.frankstahl.si omejeno ali ni možno.
 • Ponovno ciljanje: Z veseljem vam bomo pokazali samo oglase, ki vas dejansko zanimajo. Zato na www.frankstahl.siuporabljamo tako imenovano ponovno ciljanje na oglase.Ob obisku www.frankstahl.sinaši partnerji za ponovno ciljanje začasne piškotke prek vašega internetnega brskalnika shranijo na vašo končno napravo. Začasno shranjeni piškotki našim partnerjem za ponovno ciljanje omogočajo, da pod psevdonimom ponovno prepoznajo obiskovalce naše trgovine ter jim omogočajo in pokažejo izdelke, ki naše obiskovalce očitno zanimajo. Kateri podatki so zbrani? Začasni piškotki našim partnerjem za ponovno ciljanje omogočajo, da razumejo in shranijo pot klikanja naših uporabnikov pod psevdonimom. Ob tem se pridobivajo samo podatki o vaši uporabi www.frankstahl.si. V piškotkih naših partnerjev za ponovno ciljanje občutljivi podatki v nobenem trenutku niso shranjeni. Podatki, ki jih zbirajo naši partnerji za ponovno ciljanje, niso združeni s podatki, ki omogočajo identifikacijo naših obiskovalcev. Kako izključiti ponovno ciljanje? Če ne želite omogočiti personaliziranega oglasa s ponovnim ciljanjem, uporabite eno od naslednjih možnosti za zavrnitev delovanja v prihodnosti: ena od možnosti je ta, da lahko tako kot pri drugih piškotkih tretjih strank prek vaših nastavitev brskalnika upravljate uporabo piškotkov in npr. shranitev začasnih piškotkov sprejmete samo s potrditvijo. Za to preberite poglavje „Uporaba piškotkov “. Druga možnost zavrnitve je ta, da kliknete na izpisano Opt-Out povezavo ob vsakem oglasnem sredstvu našega partnerja za ponovno ciljanje. Ta povezava je „i“ ali ime v sivem našega ponudnika storitev na trenutnem oglasnem sredstvu. S klikom na povezavo se pomaknete na stran našega oglaševalskega partnerja kjer lahko izklopite oglaševalske storitve. Upoštevajte, da se bo ob izklopu ponovnega ciljanja prek vašega spletnega brskalnika na vašo končno napravo shranil tako imenovan Opt-Out piškotek. Vaša zavrnitev je zato učinkovita samo, če uporabite isti spletni brskalnik in Opt-Out piškotek sprejmete in ga ne izbrišete. Če nato želite uporabiti drug spletni brskalnik, poleg tega prav tako uporabite eno od obeh možnosti zavrnitve
 • Google Analytics:Ta spletna stan uporablja Google Analytics, storitev analize spleta Google Inc. („Google“). Google Analytics uporablja tako imenovane „piškotke“, tekstovne datoteke, ki so shranjene na vaš računalnik in omogočajo analizo uporabe naše spletne strani. Informacije, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani, so praviloma prenesene na strežnik Google v ZDA in so tam shranjene. Vaš IP-naslov pa Google znotraj gospodarskega prostora držav članic Evropske Unije ali drugih držav pogodbenic Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru predhodno skrajša. Samo v izrednih primerih je na strežnik Google v ZDA prenesen in tam skrajšan celoten IP-naslov. V naročilu upravljavca te spletne strani bo Google te informacije uporabljal za to, da bo ocenil vašo uporabo spletne strani za izdelavo poročil o aktivnostih na spletnih straneh in za to, da bo upravljavcu spletne strani zagotavljal nadaljnje storitve povezane z uporabo spletne strani in interneta. IP-naslov, ki ga vaš brskalnik v okviru Google Analytics prenese, ni združen z drugimi podatki Googla. Shranitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika. Nato lahko zbiranje in obdelavo podatkov (vklj. z vašim IP-naslovom) s strani Googla, ki jih piškotek zbere in so povezani z uporabo spletne strani preprečite tako, da naložite in namestite razpoložljiv vstavek brskalnika, ki je na voljo na slednji povezavi:
  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?.
 • Sledenje pretvorbam s „pikslom dejavnosti obiskovalca “ od Facebooka: V okviru našega nastopa na internetu uporabljamo „piksel dejavnosti obiskovalca“ od Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“) s katerim merimo uspešnost in učinkovitost spletnih tržnih ukrepov. Z njegovo pomočjo lahko sledimo aktivnostim uporabnikov, po tem ko so pogledali in/ali kliknili na oglas na Facebooku ter nato izvedli naročilo. Na ta način lahko pridobimo učinkovitost oglasa na Facebooku za statistične in tržne namene. Tako zbrani podatki so za nas anonimni, to pomeni, da ne moremo videti osebnih podatkov posameznih uporabnikov, niti jih ne moremo združevati z drugimi podatki o uporabniku. Te podatke pa shranjuje in obdeluje Facebook. Facebook lahko tako razume vedenje uporabnikov, ki kliknejo na prikazani oglas na območju članov Facebooka in so posredovani naprej na našo spletno stran. Z uporabo piškotkov, torej tekstovnih datotek, ki so shranjene na vašem računalniku, lahko Facebook te uporabnike na območju članov ponovno prepozna in optimizira učinkovitost prikazanih oglasnih prikazov, npr. tako da ponuja oglasne prikaze, ki so prilagojeni ciljnim skupinam v skladu z uredbo o uporabi podatkov Facebooka. To se nanaša samo na uporabnike, ki imajo na Facebooku ustvarjen račun in so prijavljeni v območju članov Facebooka. Uporabnike, ki niso člani Facebooka, ta obdelava podatkov ne zadeva. To obdelavo podatkov lahko zavrnete na naslednji povezavi:
  www.aboutads.info/choices/
 • Google AdWords: Ta spletna stran uporablja Google AdWords, storitev analize Google Inc. („Google“). Pri tem bo Google Adwords na vaš računalnik dodal piškotek („piškotek pretvorbe“), v kolikor boste prek Google prikaza prišli na našo spletno stran. Ti piškotki po 30 dneh niso več veljavni in ne služijo za osebno identifikacijo. Če obiščete določene naše strani in piškotek še ni potekel, lahko mi in Google prepoznamo, da je nekdo kliknil na prikaz in je bil s tem posredovan na našo stran. Vsaka stranka AdWords prejme drug piškotek. Tako piškotkom ni mogoče slediti prek spletnih strani AdWords strank. Namen informacij, ki so pridobljene s pomočjo piškotkov pretvorb je izdelava statistik pretvorb za AdWords stranke, ki so se odločile za sledenje pretvorbam. Ne pridobimo informacij s katerimi lahko osebno prepoznamo uporabnika. Če ne želite sodelovati pri postopkih sledenja, lahko zavrnete namestitev piškotka – npr. za nastavitvijo brskalnika, ki na splošno deaktivira avtomatično namestitev piškotkov. Piškotke za slednje pretvorbam lahko deaktivirate tudi tako, da vaš brskalnik nastavite tako, da piškotke blokira domena „googleadservices.com“.

 

4. Privolitev, pravica do preklica in/ali nasprotovanja

Uporabi vaših podatkov za namene oglaševanja, trženja in pridobivanja mnenj lahko kadarkoli nasprotujete ali prekličete privolitev uporabe vaših podatkov v prihodnje. Vaše nasprotovanje ali preklic nam lahko prek elektronske pošte pošljete na el. naslov thesteel@frankstahl.si. Če na vaš elektronski naslov prejemate naše oglase, lahko preklic izvedete tako, da na kliknete na povezavo v prejeti elektronski pošti in sledite nadaljnjim navodilom. Upoštevajte, da bomo za obdelavo vašega nasprotovanja/preklica v naši sistemih potrebovali nekaj časa in boste zaradi tega še nekaj časa prejemali naša obvestila.

V primeru da obdelujemo vaše osebne podatke, imate pravico do informacij o namenu obdelave, o kategorijah osebnih podatkov, o prejemnikih le-teh, času shranjevanja podatkov, o vseh vaših pripadajočih pravicah, o viru vaših osebnih podatkov kot tudi o obstoju avtomatiziranega odločanja. Te informacije so prvič brezplačne. Za vsako nadaljnjo zahtevo se plača pristojbina za obdelavo 180 EUR.

Pravico imate zahtevati popravek lažnih ali nepopolnih osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, kakor tudi zahtevati brisanje vaših osebnih podatkov, če obdelava le-teh ni zakonita in z brisanjem niso kršene naše pravne dolžnosti.

Pravico imate zahtevati omejitev uporabe vaših osebnih podatkov, vendar vas vseeno opozarjamo, da bodo le-ti priložnostno uporabljeni za razvoj naših poslovnih procesov, če niste dali nobenega dodatnega soglasja za prejemanje reklamnega gradiva.

Zahtevate lahko prenos podatkov v strukturirano, skupno in strojno berljivo obliko. Pravico imate, da vaše osebne podatke posredujemo neposredno odgovorni osebi, v kolikor je to tehnično izvedljivo.

V primeru kršenja vaših pravic o varstvu osebnih podatkov imate pravico vložiti pritožbo na slovenski organ za varstvo podatkov, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, +386 1 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si

 

5. Spremembe teh informacij o varovanju podatkov

Našim strankam vedno želimo predstaviti privlačno ponudbo in zato našo ponudbo stalno prilagajamo željam strank. Zaradi tega so potrebne posodobitve teh informacij o varovanju podatkov. Zato vam priporočamo, da se o spremembah teh informacij redno informirate na tej strani.

 

Izdano: April 2020

 
Za prilagajanje vsebin in oglasov ter analizo prometa na naši strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Podrobne informacije najdete v naši Varstvo osebnih podatkov.