naša
Dediščina

Naše korenine segajo nazaj v leto 1880. Danes smo v letu 2017 in še vedno neverjetnih 137 let mladi. V preteklih letih smo pokazali, da ne moremo le tekmovati s spremembami, ampak le-te pogosto celo ustvarjamo sami. Očitno je, da smo v naše podjetje vgradili nekaj, kar je korenito spremenilo našo DNK sestavo, ki nam tako omogoča, da smo pogosto en korak pred ostalimi. Smo radovedni in vedno spodbujamo naš sodelavce, naj pogledajo izven polja udobja ter poskusijo nove stvari; naj imajo oči in ušesa vedno odprta. Verjamemo v raznolikost in prispevek vsakega posameznika! Poleg tega smo srečni, da smo prava družina. K temu vsekakor pomaga tudi strast družine Javor. Vodijo nas edinstven duh, odločnost, pogum in visok čut za odgovornost, da ustvarjamo ozračje, kjer uspeva odličnost. Naša družina živi v odprti komunikaciji in neposrednih povratnih informacijah, kulturi brez primere. Vse to je dobro igrišče za navdušenje in neskončno energijo.

20

19

Ekskluzivni distributer za SSC Metex pločevino

Frankstahl postane ekskluzivni distributer za Metex pločevino iz Steel Service centra Metex.

20

16

The Steel

Lansiranje Frankstahl spletne trgovine thesteel.si

20

14

Nadaljevanje Frankstahl zgodovine

Erwin Javor preda podjetje svojemu sinu Marcelu, ki je že skoraj desetletje vodil podjetje.

20

12

Frankstahl prevzame Bogner Edelstahl

Frankstahl opravi nakup Bogner Edelstahl v vrednosti 100 mio€, ki ima distribucijo v 5 državah. Češka republika, Poljska, Madžarska, Romunija in Bosna in Hercegovina.

20

08

Frankstahl RO

Ustanovitev Frankstahl Romunija.

20

07

Novi trg

S prevzemom Helios metal centrom Frankstahl v svojo družino pozdravi Frankstahl Bolgarijo. Poslovanje v Plodovinu se je začelo julija 2007.

20

06

Četrto skupno podjetje

V letu 2006 so bili postavljeni temelji za pričetek operativnega skladiščenja v Romuniji. Pisarne in objekt za skladiščenje skupnega podjetja se nahajajo v Bukarešti, ki je bila ponovno ustanovljena z AluKönigStahl.

20

02

Tretje skupno podjetje

Leta 2002 je ustanovljeno tretje skupno podjetje na Slovaškem. Prostori podjetja se nahajajo v Senecu, približno 2 km vzhodno od Bratislave in pokritim prostorom za shranjevanje na 12.000m².

20

01

Drugo skupno podjetje

V skladu z uspešnim Češkim modelom, je drugo skupno podjetje z AluKönigStahl uradno odprto na Madžarskem. KönigFrankstahl je lociran v Budimpešti in ima približno 10.000m² prostora za skladiščenje.

19

99

Prvo skupno podjetje

Skupna pot z družbo AluKönigStahl se prične. Prvo skupno podjetje, ALUKÖNIGFRANKSTAHL, je ustanovljen v Češki Republiki. Z 9.000m² prostora za skladiščenje.

19

97

Prvi nakup podjetja

1997 se Friedrich Hirnböck iz Salzburga pridruži Frankstahl skupini. V oktobru 2004 se podjetje združi v Frankstahl Rohr- und Stahlhandel. Prostori prodaje in skladiščenja so v Nußdorfu v Salzburgu in služijo zahodni Avstriji in Bavarski ter Nemčiji.

19

94

Čezmorski posli

Trgovska podružnica Frankstahl Praga se osredotoča na mednarodne projekte plinovodnih cevi. Podjetje pridovi stranke po celem svetu.

19

86

Druga poteza

Po komaj sedmih letih, Traiskirchen postane premajhen za hitro rast Frankstahla. Novih 50.000 m² prostora je kupjenih v Guntramsdorfu južno od Dunaja.

19

79

Prva poteza

Kot rezultat desetletju močne rasti, dunajska lokacija postane premajhna za nadaljno širitev, so se poslovni prostori preselili v Traiskirchen. Leta 1979 se je zgodila selitev iz Dunaja

19

69

Javor družinsko podjetje

Kot 21-letni študent je Erwin Javor prevzel tovarno prirobnic od vdove Bele Frank in tako se je začela čudovita zgodba Frankstahla. Od takrat je zgradil močno in unikatno podjetje, ki deluje ne samo v Avstriji kot vodilni na trgu, temveč tudi mednarodno , z podružnicami v 9 državah v Evropi.

18

80

Tukaj se je vse začelo

FRANKSTAHL tovarno prirobnic je ustanovila Bela Frank v Nordwestbahnstrasse na Dunaju.

Za prilagajanje vsebin in oglasov ter analizo prometa na naši strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Podrobne informacije najdete v naši Varstvo osebnih podatkov.